Blog | Societe Generale Montenegro
Subscribe to Syndicate
A+ / A / A-
Naslovnica > Banka U Javnosti > Blog
U ljudskoj prirodi je sklonost da više trošimo zarađeni novac nego da isti uštedimo. Ako ste i vi baš takvi, ne treba da se osjećate loše zbog toga, već da razmislite gdje najviše trošite a ne morate, tj. nije vam neophodno. Zašto ne bi pametno upravljali svojim finansijama i uštedjeli pristojnu sumu?
Neda Adžić
09/07/2018
Svi znamo važnost štednje i budžeta za hitne slučajeve. Ali u situaciji kada nam je budžet već razvučen do maksimuma, štednja nam se čini kao težak korak. Ne mora biti.
Vanja Stanišić
14/06/2018
Kako je nastao bitkoin (bitcoin)? Da li svako može postati bitkoin rudar? Kako se ovaj novac zarađuje, a kako se troši?
Milena Pajović
08/06/2018
Lala ili tulipan, svima je dobro poznat ukrasni cvijet, simbol ljepote i raskoši. Međutim, manje je poznato da se upravo ovaj cvijet vezuje za važan događaj u istoriji berzanskog poslovanja: tulipomaniju.
Milena Pajović
08/05/2018
Uprkos rapidnom napredovanju bankarstva tokom poslednje decenije, i činjenici da je prvi mobilni telefon proizveden davne 1973.godine, izgledi da će isti pronaći svoje mjesto kao ključni element u svakodnevnom bankarstvu bili su veoma mali. Danas, kada govorimo o mobilnom bankarstvu, više mislimo o standardu nego o izuzetku. Jedno je jasno, mobilno bankarstvo je brz i jednostavan način upravljanja svojim novcem tj. pruža cijelu lepezu mogućnosti, između ostalog provjeravanje stanja, uvid u obavljene transakcije, plaćanje računa, prenos novca itd.
Luka Đurović
08/05/2018
U potrazi za poslom prva tačka kontakta sa željenim poslodavcem je CV (Curriculum Vitae). Osnovna svrha ovog dokumenta je da kandidata predstavi u najboljem mogućem svjetlu, kako bi mu time omogućio poziv na testiranje ili intervju za posao.
Katarina Đurišić
14/04/2018
Iako novac dotiče skoro sve aspekte savremenog života, mnogi ljudi imaju poteškoće da interpretiraju i najosnovnije finansijske pojmove. Globalna anketa o finansijskoj pismenosti, istraživanje kreditne agencije Standard & Poor’s iz 2015. godine, ukazuje da je svaki treći čovjek u svijetu finansijski nepismen. U Crnoj Gori, koja stoji najbolje u regionu, skoro svaki drugi stanovnik je finansijski (ne)pismen.
Milorad Šestović
13/04/2018
Šta je sreća i čime se ona mjeri svakako je pitanje na koje bi svako od nas dao manje-više različit odgovor. On umnogome zavisi od individualnih karakteristika i preferencija svakog pojedinca, ali i brojnih društvenih faktora poput kulture, religije i obrazovanja. Jedan od mojih omiljenih odgovora na ovo pitanje dao je američki kantautor Džoni Keš koji je, kada ga je novinar upitao koja je njegova definicija raja (što je negdje ultimativni sinonim za sreću), rekao : „Ovo jutro, sa njom, dok smo pili kafu“ (misleći na svoju ženu, Džun).
Jovana Jauković
12/04/2018
Blog

Ekspoziture

Nekretnine

OGLAS - ponuda nekretninaOGLAS - potražnja nekretnina

Kursna lista

  • val. jed. Srednji promjena
  • CHF 1 1.1416
  • GBP 1 0.8654
  • USD 1 1.1209
  • naziv 6m. 3m.
  • EURIBOR -0.23 -0.31