Evropski fond za Jugoistočnu Evropu i Banka | Societe Generale Montenegro
Subscribe to Syndicate
A+ / A / A-
Naslovnica > Novosti > Evropski fond za Jugoistočnu Evropu i Banka
Evropski fond za Jugoistočnu Evropu i Banka

EFSE i Societe Generale banka Montenegro zajedno će obezbijediti dodatno finansiranje stambenih kredita i adaptacije domova u Crnoj Gori

10 miliona eura namijenjeno refinansirajućim kreditima širom zemlje

Luxembourg i Podgorica, 19. decembar - Evropski fond za Jugoistočnu Evropu (EFSE) i Societe Generale banka  Montenegro pokrenuli su partnerstvo za poboljšanje dostupnosti sredstava za stambene kredite za domaćinstva sa niskim primanjima u Crnoj Gori kroz kredit od 10 miliona eura koji će Fond obezbijediti Banci. Kredit će služiti za finansiranje više od 600 dodatnih stambenih kredita i kredita za adaptaciju domova u cijeloj zemlji.

“Pravo je zadovoljstvo udružiti se sa tako snažnim partnerom u sektoru finansiranja stambenih kredita u Crnoj Gori kao što je Societe Generale, ne bi li se obezbijedilo toliko potrebno finansiranje stana, odnosno adaptacije doma, rekla je Monika Beck, predsjednik Borda EFSE-a. “Njeno snažno prisustvo ne samo u kapitalu već i u manje razvijenim zemljama čini Societe Generale ključnim članom naše mreže u ispunjavanju misije EFSE da poboljša lokalne stambene uslove”.

Čast nam je što uz partnerstvo sa Evropskim fondom za Jugoistočnu Evropu (EFSE) možemo da ponudimo rješenje za sve klijente koji nijesu riješili jedno od fundamentalnih egzistencijalnih pitanja ili traže mogućnosti finansiranja adaptacije doma. Societe Generale banka Montenegro sa svojih 20 ekspozitura u zemlji teži da bude referentna banka za odnos sa svojim klijentima, prepoznata na tržištu, bliska klijentima i izabrana zbog svog kvaliteta i posvećenosti svojih timova. Odnos koji gradimo sa klijentima nije samo profesionalan već i savjetodavan. Nadamo se da ćemo sa podrškom Fonda omogućiti klijentima da ostvare svoje životne planove i time podržati budućnost Crne Gore”, kazao je glavni izvršni direktor Banke gospodin Miroslav Hiršl.    

O Evropskom fondu za Jugoističnu Evropu  

Evropski fond za Jugoistočnu Europu (EFSE) osnovala je KfW banka za razvoj (KfW) uz finansijsku podršku njemačkog Saveznog Ministarstva za ekonomsku  saradnju i razvoj (BMZ) i Evropsku komisiju. Fond ima za cilj da podstiče ekonomski razvoj i prosperitet u Albaniji, Jermeniji, Azerbejdžanu, Bjelorusiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Bivšoj Jugoslovenskoj Republici Makedoniji, Kosovu, Gruziji, Moldaviji, Crnoj Gori, Rumuniji, Srbiji, Ukrajini i Turskoj. Kako je pristup finansijama ključni faktor uspjeha u razvoju segmenata mikro, malih i srednjih preduzeća, EFSE se usredsređuje na pomaganje lokalnih finansijskih sektora u jačanju njihove sposobnosti da osiguraju adekvatno i održivo finansiranje. Sredstva koja EFSE pruža za dugoročno finansiranje prvenstveno za mikro i mala preduzeća (MZOŠ) - ali i za domaćinstva u vidu kredita za adaptaciju doma - usmjerava se na korisnike kredita putem lokalne i partnerske kreditne institucije. Podršku investicionim aktivnostima EFSE pruža EFSE Ustanova za razvoj, koja omogućava partnerskoj kreditnoj instituciji tehničku pomoć, konsultantske usluge i obuku za izgradnju operativnih kapaciteta i profesionalnog upravljanja.

Osnovana od strane od KfW banke za razvoj (KfW) dana 15. decembra 2005, od četiri multi - donatorska programa pod  njenom upravom, EFSE je prvo javno-privatno partnerstvo te vrste i prvi privatno vođeni fond u razvoju finansija koji utiče na privatno finansiranje malih i srednjih preduzeća u ciljanom regionu. Kapital obezbijeđuju donatorske agencije, međunarodne financijske institucije i privatni institucionalni investitori, uključujući i njemačko Savezno Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), Evropsku komisiju (EK), Vladu Albanije, Poslovnu kreditnu podršku za mala i srednja preduzeća CJSC (SMBCS ), podružnicu Centralne banke Jermenije,  Razvojnu banku Austrije (Oesterreichische Entwicklungsbank - OeEB), Švajcarsku agenciju za razvoj i saradnju (SDC), Dansku međunarodnu agenciju za razvoj (DANIDA), KfW kao vodeći investitor, Međunarodnu Finansijsku korporaciju (IFC), Finansijsko društvo Holandije (FMO), Evropsku banku za obnovu i razvoj (EBRD), Evropsku investicijsku banku (EIB).

Sal. Oppenheim i Deutsche Bank, Oppenheim Asset Management Services A.S rl, Luksemburg i finansije u Motion GmbH, Njemačka, su menadžeri fonda EFSE i savjetnik Fonda.

Za više informacija o Evropskom fondu za Jugoistočnu Europu, molimo posjetite: http://www.efse.lu/

Societe Generale banka Montenegro

Societe Generale banka Montenegro je dio Societe Generale Grupe. Kroz široku mrežu poslovnica širom Crne Gore, Societe Generale banka Montenegro nudi kompletnu paletu bankovnih usluga građanima i pravnim licima. Banka je osvojila nekoliko međunarodnih i nacionalnih nagrada i priznanja, među kojima tri proglašenja časopisa The Banker, u izdanju Financial Times Group-e u Londonu, za Banku godine u Crnoj Gori,  2012, 2014. i 2015. dodine, dvije Nagrade za izuzetnost u 2012. i 2015. godini, koju dodjeljuje ugledni finansijski magazin Euromoney. Uprava Agencije za izbor najboljeg menadžera i kompaniju BiH, Jugoistočne i srednje Evrope proglasila je Societe Generale banku Montenegro, u julu, 2013. godine, za najuspješniju banku u regiji. Nagradu za filantropiju ISKRA, koju dodjeljuje Fond za aktivno građanstvo, Banka je dobila  2011. godine za doprinos inkluzivnom obrazovanju, 2012. za doprinos na nacionalnom nivou i 2015. za korporativnu filantropiju. Glavnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje dobila je i 2015. godine od Unije poslodavaca.

O Societe Generale Grupi

Societe Generale je jedna od najvećih evropskih finansijskih grupa. Zasnovana na raznolikom sveobuhvatnom bankarskom  modelu, Grupa udružuje finansijsku stabilnost sa strategijom održivog razvoja, a cilj joj je da bude referentna u bankarstvu kada je u pitanju odnos sa drugima, prepoznata na svojim  tržištima, u neposrednoj blizini klijenata, izabrana zbog kvaliteta i predanosti svojih timova.

Za 150 godina njenog postojanja, Societe Generale je igrala ključnu ulogu u ekonomiji. Sa više od 148.000 zaposlenih, sa sjedištem u 76 zemalja, dnevno uslužujemo 30 miliona klijenata širom svijeta. Timovi Societe Generale-a nude savjete i usluge pojedincima, korporativnim i institucionalnim klijentima za tri suštinske oblasti poslovanja:

§  Bankarstvo za stanovništvo u Francuskoj sa Societe Generale poslovnom mrežom, Credit du Nord i Boursorama, nudi sveobuhvatne višekanalne finansijske usluge uz najsavremenija digitalna rješenja;

§  Međunarodno bankarstvo, finansijske usluge i osiguranjesa prisustvom u rastućim ekonomijama i vodećim specijalizovanim poslovima;

§  Korporativno i investiciono bankarstvo, privatno bankarstvo i upravljanje imovinom i hartijama od vrijednosti, sa prepoznatom ekspertizom, najboljim međunarodnim pozicijama i sa integrisanim rješenjima.

Societe Generale je uključena u glavne društveno odgovorne investicione indekse: Dow Jones Sustainability Index (Evropa), FTSE4Good (svijet i Evropa), Euronext Vigeo (svijet, Evropa, Eurozona i Francuska), ESI Excellence (Evropa) iz Ethibel-a i 5 STOXX ESG vodećih indeksa.

Za više informacija, pratite nas na  twitter @societegenerale, ili posjetite naš sajt www.societegenerale.com.

Media contact EFSE

Merle Römer

Manager Communications and Events

e-mail: press@efse.lu

Tel: +49 (0)69 9778 7650-171

Media contact Societe Generale banka Montenegro

Vesna Vukadinović

Advertising and Communication Officer

email: vesna.vukadinovic@socgen.com

Tel: + 382 (0) 20 415  691, + 382 (0) 67 578 313

 

Ekspoziture

Nekretnine

OGLAS - ponuda nekretninaOGLAS - potražnja nekretnina

Kursna lista

  • val. jed. Srednji promjena
  • CHF 1 1.1214
  • GBP 1 0.8921
  • USD 1 1.1234
  • naziv 6m. 3m.
  • EURIBOR -0.26 -0.32