Praznik žena obilježen donacijom | Societe Generale Montenegro
Subscribe to Syndicate
A+ / A / A-
Naslovnica > Novosti > Praznik žena obilježen donacijom
Praznik žena obilježen donacijom

Podgorica, 8. mart 2016. 

OSMI MART OBILJEŽEN DONACIJOM ZA DJECU OBOLJELU OD RAKA

 

Odlukom zaposlenih žena Societe Generale banke Montenegro ovogodišnja osmomartovska donacija opredijeljena je za Udruženje roditelja djece iz Crne Gore oboljele od raka "Fenix Crna Gora".

Donacija, u vrijednosti od 2.000 eura, podržaće akciju prikupljanja sredstava za adaptaciju dijela odjeljenja dječije pedijatrije za liječenje djece oboljele od raka, u Kliničkom centru Crne Gore. 

„Trenutna situacija je takva da se djeca oboljela od raka u Crnoj Gori liječe i borave sa svom ostalom djecom, te je njihov organizam, već uništen od bolesti i hemioterapija, izložen svim ostalim bolestima i infekcijama zbog neobezbijeđene izolacije. Plan za renoviranje i adaptaciju je napravljen, ali su potrebna značajna finansijska sredstva, kazala je  Dijana Stojanović, predsjednik ovog Udruženja.

U Fenix-u kažu da godišnje iz Crne Gore oboli do 20 nove djece i uglavnom se šalju na liječenje u Beograd. Udruženje kroz različite projekte radi na jačanju zdravstvene zaštite djece oboljele od raka i njihovom boljem položaju u društvu, tokom i nakon liječenja, kao i rehabilitaciji nakon aktivne terapije citostaticima. Osim psihološke podrške djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama, udruženje pruža jednokratnu finansijsku pomoć porodicama čija su djeca na liječenju.

Societe Generale banka Montenegro će nastaviti da Međunarodni dan žena obilježava donacijom i društveno odgovornim aktivnostima kojima nastoji da se poboljša položaj žena i djece u crnogorskom društvu. 

Ekspoziture

Nekretnine

OGLAS - ponuda nekretninaOGLAS - potražnja nekretnina

Kursna lista

  • val. jed. Srednji promjena
  • CHF 1 1.1095
  • GBP 1 0.9034
  • USD 1 1.1215
  • naziv 6m. 3m.
  • EURIBOR -0.36 -0.37