Banka donira 15.000€ zdravstvu | Societe Generale Montenegro
Subscribe to Syndicate
A+ / A / A-
Naslovnica > Novosti > Banka donira 15.000€ zdravstvu
Banka donira 15.000€ zdravstvu

Povodom Svjetskog dana zdravlja, 7.aprila, Societe Generale banka Montenegro doniraće 15.000 eura zdravstvenim institucijama u Crnoj Gori. Imajući u vidu značajan napor koji zdravstvene ustanove svakodnevno preduzimaju u cilju očuvanja zdravlja naših građana, kao i rastuću potrebu za prevencijom i liječenjem, banka je odlučila da i ove godine nastavi sa svojom tradicionalnom podrškom zdravstvu i zdravlju stanovništva uopšte.

« Societe Generale banka Montenegro svake godine posvećuje posebnu pažnju projektima koji su od značaja za dobrobit cijelog stanovništva Crne Gore. Na prvom mjestu, to je podrška zdravstvenom sistemu Crne Gore kroz donacije medicinske opreme i stvaranje boljih uslova za jačanje zdravstvene zaštite i brigu o zdravlju građana. Doniranjem zdravstvu dajemo trajan ulog i za zdravlje budućih generacija, mladih i djece u Crnoj Gori.“ izjavio je Milorad Katnić, predsjednik Odbora direktora Societe Generale banke Montenegro.

 

U saradnji sa Ministarstvom zdravlja banka će identifikovati institucije kojima je neophodna nabavka medicinskih sredstava.

I prethodne godine banka je donirala novčana sredstva za nabavku medicinske i sanitetske opreme zdravstvenim ustanovama, u prvom redu domovima zdravlja u Kolašinu, Rožajama, Danilovgradu, Cetinju i Tivtu, kao i Opštim bolnicama u Beranama, Kotoru, Cetinju i Nikšiću.

Prva Svjetska zdravstvena skupština koju je organizovala Svjetska zdravstvena organizacija održana je 1948. godine. Odlukom ove skupštine 7. april je određen za Svjetski dan zdravlja i obilježava se od 1950. godine. Svake godine ovaj dan posvećuje se određenom zdravstvenom problemu na globalnom nivou, čime se želi uticati na podizanje svijesti građana o tome šta treba i šta se može učiniti za svoje zdravlje tokom godine.

Ekspoziture

Nekretnine

OGLAS - ponuda nekretninaOGLAS - potražnja nekretnina

Kursna lista

  • val. jed. Srednji promjena
  • CHF 1 1.1095
  • GBP 1 0.9034
  • USD 1 1.1215
  • naziv 6m. 3m.
  • EURIBOR -0.36 -0.37