SOCIETE GENERALE BANKA MONTENEGRO JOŠ JEDNOM PROGLAŠENA NAJBOLJOM BANKOM U CRNOJ GORI | Societe Generale Montenegro
Subscribe to Syndicate
A+ / A / A-
Naslovnica > Novosti > SOCIETE GENERALE BANKA MONTENEGRO JOŠ JEDNOM PROGLAŠENA NAJBOLJOM BANKOM U CRNOJ GORI
SOCIETE GENERALE BANKA MONTENEGRO JOŠ JEDNOM PROGLAŠENA NAJBOLJOM BANKOM U CRNOJ GORI

London, 28.novembar 2012.godine

Uticajni svjetski finansijski magazin The Banker u izdanju Financial Times Grupe proglasio je Societe Generale Montenegro „Bankom godine u Crnoj Gori“, što je drugo internacionalno priznanje koje je banka dobila u ovoj godini.

Nagrada je uručena Glavnom Izvršnom direktoru banke gđi Branki Pavlović u Londonu, na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada kojoj su prisustvovali predstavnici najboljih banaka iz sto pedeset zemalja svijeta.

„ Ova nagrada je još jedna potvrda da smo uspjeli u svojoj viziji. A naša vizija je da na tržištu Crne Gore stvaramo konkurentsku prednost, da nudimo najbolju bankarsku uslugu i budemo pouzdan oslonac našim klijentima i partnerima. Societe Generale Montenegro je svjesna da samo ovakav pristup može obezbijediti vodeću poziciju u bankarskom poslovanju. Korak po korak, u poslednjih nekoliko godina smo pokazali naše ambicije – da budemo vodeća banka u Crnoj Gori. The Banker nagrada za Banku godine potvrđuje da je naš trud prepoznatljiv i van granica naše zemlje i da i mala banka u malom društvu kao što je Crna Gora može izgraditi visok standard bankarske usluge.“

Banke su ove godine rangirane na osnovu inicijativa preduzetih u prethodnih 12 mjeseci u cilju unapređivanja poslovanja i podrške klijentima, kao i na osnovu sposobnosti da akcionarima obezbijede prinos na kapital.  

U obrazloženju The Banker magazina navodi se da su nagradu za Banku godine dobile najbolje finansijske institucije u svijetu koje su pobijedile izazove jednog od najtežih radnih okruženja ikada i time pokazale inovativnost, efikasnost i mudro upravljanje za dobrobit klijenata i ekonomija u okviru kojih posluju, što je pokazala i Societe Generale Montenegro.

„Mala, otvorena ekonomija Crne Gore izuzetno je bila podložna uticajima iz eurozone a rast je bio usporen.  Ulaganje u novu upravnu zgradu i centralizacija bankarskih sektora Societe Generale Montenegro povećala je značajno njenu svakodnevnu efikasnost. Banka je povećala svoj udio na tržištu, povećavajući broj klijenata kako fizičkih lica, tako i SME klijenata. Depoziti su značajno porasli, a pokrenuti su i novi proizvodi.“

Societe Generale Montenegro ima dvadeset ekspozitura u Crnoj Gori i svakodnevno opslužuje više od 65 000 klijenata. U julu ove godine Societe Generale Montenegro proglašena je za najbolju banku i od strane Euromoney finansijskog magazina.

Glavni Izvršni direktor Branka Pavlović je primila nagradu u ime banke.

Ekspoziture

Nekretnine

OGLAS - ponuda nekretninaOGLAS - potražnja nekretnina

Kursna lista

  • val. jed. Srednji promjena
  • CHF 1 1.1214
  • GBP 1 0.8921
  • USD 1 1.1234
  • naziv 6m. 3m.
  • EURIBOR -0.26 -0.32