Banka sponzor Prvenstva u šahu | Societe Generale Montenegro
Subscribe to Syndicate
A+ / A / A-
Naslovnica > Novosti > Banka sponzor Prvenstva u šahu
Banka sponzor Prvenstva u šahu

Šahovski savez Crne Gore uz podršku Societe Generale banke Montenegro danas je svečano otvorio  23. Prvenstvo Crne Gore za mlade.

Ovo šahovsko Prvenstvo  igra se u kategorijama dječaka i djevojčica do 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina.

Prilikom svečanog otvaranja, direktor marketinga, Mile Grbin izjavio je u ime banke:

Zadovoljstvo nam je što je Societe Generale banka Montenegro sponzor ovogodišnjeg Prvenstva u šahu za mlade. Smatramo da djeca  treba što češće da igraju šah imajući u vidu velike koristi šaha na razvoj intelekta, logičnog mišljenja, intuicije, samopouzdanja, sposobnosti planiranja pa i kreativnosti. U našim osnovnim školama šah se već igra kao izborni i fakultativni predmet. Imajući u vidu da je banka, kroz razne donacije, dugoročno orijentisana na unapređenje obrazovanja u školama, naša podrška šahovskom prvenstvu i popularizaciji šaha među djecom i mladima u liniji je sa našim nastojanjem da se obezbijede bolji uslovi u odvijanju ne samo redovne nastave već i ovakvih predmeta koji dokazano utiču na intelektualni razvoj i funkcionisanje cjelokupne ličnosti. Kroz šah djeca uče kako da podnesu poraz, ali i kako da se nose u pobjedi, što je izuzetno važno za njihov dalji put i uspjeh, ne samo u učenju već i u životu uopšte.“

U ime Šahovskog saveza Crne Gore gospodin Radojica Grba, predsjednik Saveza, izjavio je:

„ Šahovski savez Crne Gore izuzetno cijeni podršku koju nam je ukazala Societe Generale banka Montenegro sponzorišući ovogodišnje Prvenstvo u šahu za mlade. Posebno nas raduje što su prepoznali ulogu i vrijednosti koje donosi šahovska igra u razvoju cjelokupne ličnosti mladih ljudi. Ovom prilikom iskazujemo našu zahvalnost uvaženom sponzoru a djeca će to znati da cijene i sigurno opravdaju usvajanjem novih znanja, sposobnosti i vještina uz lijepo druženje u Glavnom gradu.»

Prvenstvo će trajati do 2. maja, a sve partije igraće se u hotelu Ramada u Podgorici.  Pobjednici u svim kategorijama dobijaju pehare, troje prvoplasiranih medalje kao i poklon paket Societe Generale banke Montenegro. Takođe stiču pravo učešća na Prvenstvu Evrope koje se igra u septembru u Rumuniji, ili na Prvenstvu svijeta koje se igra u Urugvaju i Brazilu. Na kojem će prvenstvu učestvovati biraju pobjednici, dok drugoplasirani učestvuju na onom prvenstvu koje preostane nakon odabira prvoplasiranih.

Ekspoziture

Nekretnine

OGLAS - ponuda nekretninaOGLAS - potražnja nekretnina

Kursna lista

  • val. jed. Srednji promjena
  • CHF 1 1.1214
  • GBP 1 0.8921
  • USD 1 1.1234
  • naziv 6m. 3m.
  • EURIBOR -0.26 -0.32