STUDENTI SA UNIVERZITETA CRNE GORE U UŽEM KRUGU IZBORA ZA NAJ PROJEKAT NA TEMU DRUŠTVENE ODGOVORNOSTI U OKVIRU MEĐUNARODNOG TAKMIČENJA KOJI ORGANIZUJE SOCIETE GENERALE GRUPA | Societe Generale Montenegro
Subscribe to Syndicate
A+ / A / A-
Naslovnica > Novosti > STUDENTI SA UNIVERZITETA CRNE GORE U UŽEM KRUGU IZBORA ZA NAJ PROJEKAT NA TEMU DRUŠTVENE ODGOVORNOSTI U OKVIRU MEĐUNARODNOG TAKMIČENJA KOJI ORGANIZUJE SOCIETE GENERALE GRUPA
STUDENTI SA UNIVERZITETA CRNE GORE U UŽEM KRUGU IZBORA ZA NAJ PROJEKAT NA TEMU DRUŠTVENE ODGOVORNOSTI U OKVIRU MEĐUNARODNOG TAKMIČENJA KOJI ORGANIZUJE SOCIETE GENERALE GRUPA

Podgorica, 12.mart 2012. godine

Zajedno sa svoja tri partnera Univerzitetom Crne Gore, Univerzitetom Donja Gorica i Univerzitetom Mediteran, Podgorička banka Societe Generale Group je po prvi put učestvovala u međunarodnom takmičenju za studente Citizen Act koje organizuje Societe Generale Grupa već šestu godinu zaredom.

Ove godine je u ovom takmičenju, čija je tema društvena odgovornost kompanija, učestvovalo 480 timova iz 50 zemalja širom svijeta.

Iz Crne Gore se prijavilo 23 tima, od kojih se jedan tim sa Univerziteta Crne Gore plasirao u drugu fazu takmičenja. Tim povodom, tim studenata iz Crne Gore, u sastavu: Gorana Kusovac, Tatjana Kaluđerović i Mirsen Mutabdžija, uz pratnju Milene Ulićević – koordinatora projekta iz Podgoričke banke, učestvovao je na Velikom otvaranju drugog kruga takmičenja (Opening meeting) u Parizu 13. i 14. februara.

Korporativna društvena odgovornost za mene je predstavljala jedan novi koncept, što me i privuklo da učestvujem u igri. Kroz iskustvo u Parizu, kroz predavanja i radionice, čitav koncept za mene je dobio jos veći i realniji smisao. Lijepo bi bilo kad bismo uspjeli da probudimo svijest gradjana Crne Gore u vezi sa tim – rekla je studentkinja Gorana Kusovac.

Projekat me privukao zbog teme jer vjerujem da aktivan razvoj društveno odgovornog poslovanja može pomoći da otklonimo razne negativne sociološke uticaje, poboljšamo zaštitu životne sredine, i sl. Sjajna je bila i mogućnost upoznati razne kulture na jednom mjestu - u gradu svjetlosti, kako smo ga kroz ovu našu priču i doživjeli. Očekujem da ćemo opravdati povjerenje i dostojno predstaviti našu zemlju, što smo već dobrim dijelom i uradili! – rekla je studentkinja Tatjana Kaluđerović.

Ovo je veliko iskustvo za mene, bio sam dio pozitivne energije i upoznao različite ljude, a glavni pokretač i motiv, osim mog takmičarskog duha bila je i potreba da uradim nešto od čega će svi imati koristi – kaže student Mirsen Mutabdžija.

Na ovom divno organizovanom događaju studenti i ja smo imali priliku da posjetimo Centralu Societe Generale Grupe u Parizu, da se upoznamo sa ekspertima iz oblasti društveno odgovornog poslovanja kao i da provedemo lijepo vrijeme sa studentima iz raznih zemalja svijeta - utisci su Milene Ulićević, koordinatora Projekta iz Podgoričke banke Societe Generale Group.

Svih 45 timova koji su se plasirali u drugu fazu takmičenja su dobili zadatak – da naprave projekat održivog grada. Tim iz Crne Gore se odlučio da u svom projektu ovaj koncept primijeni na crnogorsku prijestonicu – Cetinje.

Na projektu ce raditi mjesec dana zaključno sa 19. martom kada će biti objavljeno kojih 10 timova se plasiralo u finalnu fazu takmičenja. U finalnoj fazi takmičenja, 10 najboljih timova će se okupiti u Parizu, 27. aprila, kada će predstaviti svoje projekte i pokušati da se izbore za jednu od nagrada: 1. nagradu u iznosu od €7,000, 2. nagradu u iznosu od €5,000, 3. nagradu u iznosu od €3,000, nagradu koju dodjeljuju zaposleni u iznosu od €1,500 kao i za mogućnost da osvoje stažiranje u okviru Société Générale Grupe.

Ekspoziture

Nekretnine

OGLAS - ponuda nekretninaOGLAS - potražnja nekretnina

Kursna lista

  • val. jed. Srednji promjena
  • CHF 1 1.1087
  • GBP 1 0.8979
  • USD 1 1.1253
  • naziv 6m. 3m.
  • EURIBOR -0.34 -0.36