Izložba Ivane Stanić | Societe Generale Montenegro
Subscribe to Syndicate
A+ / A / A-
Naslovnica > Novosti > Izložba Ivane Stanić
Izložba Ivane Stanić

Podgorica, 21. oktobar 2015.

Radovi slikarke Ivane Stanić u prostoru za umjetnost 

 

Mlada akademska slikarka Ivana Stanić predstavila se ciklusom slika u prostoru za umjetnost, u Upravnoj zgradi  Societe Generale banke Montenegro.

Stanić je diplomirala na novosadskoj Akademiji likovnih umjetnosti, u klasi profesora Zorana Todorovića, na   odsjeku grafike. Dvije godine je provela na usavršavanju slikarstva i crtanja na Akademiji u Dizeldorfu, u klasi profesora Herberta Brandla. Do sada je imala više grupnih i samostalnih izložbi.

Istoričarka umjetnosti Iva Korbler za radove Ivane Stanić kaže da su urbane studije likova koji žive na gradskoj pozornici, duboko autentični i proživljeni. Ona navodi da umjetnica prikazuje ljude „bez imalo podsmijeha, ironije, cinizma ili namjernog potenciranja groteske“, pa se se u svakom crtežu osjeća duboka saosjećajnost sa ljudima. „Ivana Stanić posjeduje onu duboku psihoemotivnu sondu koja je potrebna svakom velikom i značajnom umjetniku, bez straha od vlastitih i tuđih ponora psihe i emocija“, zaključuje istoričarka Kobler.

Radovi su rađeni u kombinovanopj tehnici,  u malim formatima, sa pretežno urbanom tematikom koja je pod uticajem njemačkog slikarstva sa početka prošlog vijeka. U njima se prepliće dadaističko i nadrealno kolažiranje stvarnosti u kadru slike, paralelno sa odrazom grafita, stripa ili dječijeg crteža.

Podsjetimo, projekat Prostor za umjetnost je namijenjen mladim stvaraocima radi afirmacije njihovih novih ideja i podrške u daljem stvaralačkom radu. Projekat je započet kao akcija građanske solidarnosti na globalnom nivou Societe Generale grupe. Vrijeme građanske solidarnosti je tradicionalno ispunjeno humanitarnim i volonterskim aktivnostima zaposlenih u Grupi.

Banka će i dalje nastojati da podrži promociju umjetnika i prodaju izložbenih radova kroz svoje kanale komunikacije i na korporativnim profilima društvenih mreža Facebook i Twitter.  

Ekspoziture

Nekretnine

OGLAS - ponuda nekretninaOGLAS - potražnja nekretnina

Kursna lista

  • val. jed. Srednji promjena
  • CHF 1 1.1087
  • GBP 1 0.8979
  • USD 1 1.1253
  • naziv 6m. 3m.
  • EURIBOR -0.34 -0.36