Izložba Lade Perović u Prostoru za umjetnost | Societe Generale Montenegro
Subscribe to Syndicate
A+ / A / A-
Naslovnica > Novosti > Izložba Lade Perović u Prostoru za umjetnost
Izložba Lade Perović u Prostoru za umjetnost

Izložba umjetničkih djela Lade Perović otvorena je u Prostoru za umjetnost u upravnoj zgradi Societe Generale banke Montenegro.   

Lada Perović diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti, smjer vajanje. Učesnik je tradicionalnih izložbi ULUCG i dobitnik nagrade „Milunović, Stijović, Lubarda“.

Autor je skulpture “Ptica mira“ u Podgorici koja se nalazi kod tržnog centra „Palada“ i koja je napravljena od oružja.

O svojoj izložbi, umjetnica je izjavila:

“Dok postoje moji radovi velikih, moćnih životinja, postoje i oni poput izloženih ovom prilikom – sitnih životinja koje izgledaju ogromno, i one predstavljaju ljude iz svakodnevnog života, ljude koji su naizgled mali i bezopasni, ali se u njima krije veliki duh i ogromna hrabrost, ambicija, i samo je pitanje vremena kada će one postati dio njihove spoljašnjosti. Ova kolekcija posvećena je upravo takvim ljudima koji ne dozvoljavaju da se o njima sudi prema spoljašnjosti i koji uprkos prefinjenom ili sitnom izgledu dokazuju da se u ljudima krije mnogo više. Za ove radove odlučila sam se za tehniku suvog pastela kombinovanog sa ugljenom, koji predstavljaju jak kontrast blijedom papiru. “

 

Projekat Prostor za umjetnost započet je kao akcija Građanske solidarnosti na globalnom nivou Societe Generale Grupe sa ciljem da podrži rad mladih umjetnika.

Banka će i dalje nastojati da podržava promociju umjetnika kroz svoje kanale komunikacije i na korporativnim profilima društvenih mreža Facebook i Twitter.        

Ekspoziture

Nekretnine

OGLAS - ponuda nekretninaOGLAS - potražnja nekretnina

Kursna lista

  • val. jed. Srednji promjena
  • CHF 1 1.1095
  • GBP 1 0.9034
  • USD 1 1.1215
  • naziv 6m. 3m.
  • EURIBOR -0.36 -0.37