Izložba Ivane Radovanović | Societe Generale Montenegro
Subscribe to Syndicate
A+ / A / A-
Naslovnica > Novosti > Izložba Ivane Radovanović
Izložba Ivane Radovanović

Podgorica, 1. decembar 2015.

SLIKE I SKULPTURE IVANE RADOVANOVIĆ U PROSTORU ZA UMJETNOST

Mlada akademska vajarka Ivana Radovanović predstavila se ciklusom slika i skulptura u prostoru za umjetnost, u Upravnoj zgradi  Societe Generale banke Montenegro. 

Radovanović je diplomirala i magistrirala na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi profesora Pavla Pejovića. Trenutno je na doktorskim umjetničkim studijama na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu, pod mentorstvom profesora Dušana Petrovića i član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore. Danas Radovanović radi kao saradnik u nastavi na FLU Cetinje. 

Prvu samostalnu izložbu je imala u Italiji 2007. godine, a od tada je imala izložbe u zemlji i regionu. Radovanović je sa radom The Hollow Men predstavljala Crnu Goru na manifestaciji Mediterranea XVII, po odabiru Direkcije Bijenala mladih umjetnika Evrope i Mediterana (BJCEM), na čelu sa umjetničkim direktorom Andreom Brućatijem, istoričarem umjetnosti.

Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima su ovogodišnja Gran pri nagrada na 37. Crnogorskom likovnom salonu 13. Novembar, Nagrade Bijenala mladih u Milanu-BJCEM, No Food’s Land Mediterranea, 17 Young Artists Biennale 2015. Nagrađena je za najboljeg studenta FLU na Cetinju, a dobitnik je, između ostalih, Godišnje nagrade za vajarstvo FLU, nagrade Prijestonice Cetinje 2006 i Plakete za najboljeg diplomca Univerziteta Crne Gore za 2006. godinu. 

Podsjetimo, projekat Prostor za umjetnost je namijenjen mladim stvaraocima radi afirmacije njihovih novih ideja i podrške u daljem stvaralačkom radu. Projekat je započet kao akcija građanske solidarnosti na globalnom nivou Societe Generale grupe. Vrijeme građanske solidarnosti je tradicionalno ispunjeno humanitarnim i volonterskim aktivnostima zaposlenih u Grupi. 

Banka će i dalje nastojati da podrži promociju umjetnika i prodaju izložbenih radova kroz svoje kanale komunikacije i na korporativnim profilima društvenih mreža Facebook i Twitter.  

Ekspoziture

Nekretnine

OGLAS - ponuda nekretninaOGLAS - potražnja nekretnina

Kursna lista

  • val. jed. Srednji promjena
  • CHF 1 1.1087
  • GBP 1 0.8979
  • USD 1 1.1253
  • naziv 6m. 3m.
  • EURIBOR -0.34 -0.36