Nagrada za filantropiju | Societe Generale Montenegro
Subscribe to Syndicate
A+ / A / A-
Naslovnica > Novosti > Nagrada za filantropiju
Nagrada za filantropiju

Podgorica, 7. decembar 2015

SPECIJALNO PRIZNANJE ZA KORPORATIVNU FILANTROPIJU 

 

Societe Generale banka Montenegro dobitnik je specijalnog priznanja za korporativnu filantropiju ISKRA. Na svečanoj ceremoniji u petak, 4. decembra, potpredsjednica Privredne komore Crne Gore Ljiljana Filipović uručila je nagradu direktoru Divizije resursa Banke Marini Banović.

“Godina 2015. je za Societe Generale banku u Crnoj Gori  još jedna godina obilježena prestižnim nagradama:  proglašeni smo najboljom bankom u Crnoj Gori, od dva renomirana međunarodna magazina The Banker i Euromoney. To da smo dobri bankari, to smo manje više znali, dok priznanje Iskra u oblasti društveno odgovornog odnosa prema zajednici, do kojeg izuzetno držimo, a za koje nijesmo  specijalizovani, za nas ima poseban značaj jer predstavlja potvrdu  da i na tom polju držimo dobar pravac“, kazala je Banović. Ona je izrazila posebno zadovoljstvo nagradom i dodala da će Banka nastaviti da i dalje pruža podršku zajednici u kojoj posluje.  

Već treći put Banka dobija priznanje Iskra - nagrada za filantropiiju. Prvi put je bila dobitnik Specijalnog priznanja za doprinos inkluzivnom obrazovanju 2011. godine, dok je  2012. dobila nagradu za doprinos na nacionalnom nivou.

U 2015. godini, u društveno odgovornom poslovanju, Banka je posebnu pažnju posvetila podršci zdravstvenom sistemu, inkluzivnom obrazovanju, kulturi i zaštiti životne sredine, pri čemu su svoj doprinos, volonterskim akcijama,  dali i zaposleni Banke

Medicinska oprema, u vrijednosti od po 10.000€, za Klinički centar Crne Gore i Dom zdravlja Podgorica, poboljšaće praćenje razvoja ploda tokom trudnoće, kao i ginekološku dijagnostiku i prevenciju raka grlića materice. Institutu za bolesti djece donirana je infuziona pumpa za preciznu isporuku anestezije tokom operacija djece. Oko 40 zaposlenih je učestvovalo u dobrovoljnom davanju krvi kao dio akcije podizanja svijesti o značaju i važnosti ove aktivnosti.   

Poseban doprinos Banka je dala inkluzivnom obrazovanju. Donirala je specijalizovanu opremu za djecu sa smetnjama vida koja pohađaju četiri osnovne škole u Crnoj Gori.  Svim osnovnim školama poklonjeni su priručnici za unapređenje nastave sa djecom sa autizmom kao i sa talentovanim i darovitim učenicima. Zaposleni Banke su kroz akciju „Pokloni knjigu“, prikupili oko 360 knjiga i poklonili ih Osnovnoj školi „Vukašin Radunović“ u Beranama.

Banka podržava i razvoj kulture. Ponosni je sponzor Crnogorskog narodnog  pozorišta i u sezoni 2015/2016, kao i aktivnosti Francuskog kulturnog centra u 2015. U svom Prostoru za umjetnost do sada je omogućila pet izložbi za mlade akademske umjetnike. 

Banka nastoji da i u odnosima sa klijentima i sa zaposlenima djeluje društveno odgovorno. Nedavno je organizovala predavanje na temu „Rizici u elektronskom poslovanju i mehanizmi zaštite u internet bankarstvu“. 

Do kraja 2015. godine Banka će nastaviti sa svojim društveno odgovornim aktivnostima u skladu sa potrebama i prioritetima zajednice u kojoj posluje. U narednoj godini, posebna pažnja biće usmjerena na obrazovanje i kulturu. 

Ekspoziture

Nekretnine

OGLAS - ponuda nekretninaOGLAS - potražnja nekretnina

Kursna lista

  • val. jed. Srednji promjena
  • CHF 1 1.1095
  • GBP 1 0.9034
  • USD 1 1.1215
  • naziv 6m. 3m.
  • EURIBOR -0.36 -0.37