Održana sjednica Skupštine akcionara banke | Societe Generale Montenegro
Subscribe to Syndicate
A+ / A / A-
Naslovnica > Novosti > Održana sjednica Skupštine akcionara banke
Održana sjednica Skupštine akcionara banke

Skupština akcionara Societe Generale banke Montenegro AD usvojila je danas godišnji izvještaj o poslovanju banke, sa mišljenjem nezavisnog spoljnog revizora. Banka je u 2016. godini ostvarila najbolje komercijalne i finansijske rezultate od kada je Societe Generale prisutan u Crnoj Gori. Rekordni rezultati omogućili su, već treću godinu za redom, raspodjelu dijela dobiti akcionarima banke. Banka će svojim akcionarima isplatiti dividendu u iznosu od 50% ukupnog profita banke odnosno 3,9 miliona eura.

Odličan rezultat banke je odraz povećanog broja klijenata, kao i uspjeha u svim segmentima poslovanja: sa građanima, malim i srednjim preduzećima, javnim sektorom i privredom. Rezultati potvrđuju da Societe Generale banka Montenegro AD ima jednu od vodećih pozicija i da je prepoznata kao banka posvećena klijentima, sa konstantnim povećanjem svog tržišnog  učešća. Na sjednici je takođe usvojena i odluka o izmjenama i dopunama statuta, kao i imenovanju članova Odbora direktora banke. Za članove Odbora direktora izabrani su: prof.dr. Milorad Katnić, predsjednik Odbora direktora banke, Antoine Alexis, direktor Finansijske divizije Societe Generale Grupe za Evropu, Miroslav Hiršl, glavni izvršni direktor banke, Sonja Miladinovski, direktorka Finansijske divizije Societe Generale banke Srbija i Verica Maraš, direktorka kompanije „13.jul Plantaže“.

Na kraju sjednice, kao reagovanje na pitanja postavljena od strane nekoliko manjinskih akcionara, Miroslav Hiršl, glavni izvršni direktor saopštio je zvaničan stav u ime Societe Generale Grupe kao većinskog vlasnika banke:

“Societe Generale nije u procesu prodaje Societe Generale banke u Crnoj Gori. Grupa je zadovoljna sa poslovanjem ove članice, koja je tokom više godina pokazala svoju sposobnost da ostvari snažan i profitabilan rast zahvaljujući posvećenosti i kvalitetu menadžmenta, svojim zaposlenima i uslugama koje nudi svojim klijentima.”

Ekspoziture

Nekretnine

OGLAS - ponuda nekretninaOGLAS - potražnja nekretnina

Kursna lista

  • val. jed. Srednji promjena
  • CHF 1 1.1215
  • GBP 1 0.8832
  • USD 1 1.1187
  • naziv 6m. 3m.
  • EURIBOR -0.24 -0.31