Podrška inkluzivnom obrazovanju | Societe Generale Montenegro
Subscribe to Syndicate
A+ / A / A-
Naslovnica > Novosti > Podrška inkluzivnom obrazovanju
Podrška inkluzivnom obrazovanju

Podgorica, 16. novembar 2015

PODRŠKA INKLUZIVNOM OBRAZOVANJU

 

Societe Generale banka Montenegro je obezbijedila specijalizovanu opremu za djecu sa smetnjama vida koja pohađaju četiri osnovne škole: Milorad Musa Burzan, Dr Dragiša Ivanović u Podgorici, Olga Golović  i Mileva Lajović Lalatović, u Nikšiću.

Namjera Banke je bila da pruži podršku inkluzivnom obrazovanju i pomogne djeci sa slabovidošću ili djeci bez vida da lakše pohađaju školu sa svojim vršnjacima i stiču vještine važne za funksionisanje u društvu. U saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nakon procjene potreba škola, konsultacija sa stručnim licima (defektolozima), sačinjen je pregled neoophodnih sredstava za nabavku.

Među njima su Brajeva mašina, geometrijski kompleti, matematički aparat, reljefni albumi (geografija, matematika, priroda i društvo), taktilne table, tabla za crtanje, perspektivne tablice, PVC naljepnice za natpise na vratima na Brajevom pismu (za svaku prostoriju u školi: učionice, kabineti, sala za fizičko, zbornica, kancelarija direktora, pedagoga, psihologa i sl).

Podršku inkluzivnom obrazovanju Banka je pružila i donacijom Priručnika za rad s djecom s autizmom svim osnovnim školama, na početku školske godine,  u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva - Podgorica, čije je Priručnik  izdanje.

U Priručniku su dati odgovori na najčešća pitanja i dileme roditelja, nastavnika u školama i profesionalaca u procesu obrazovanja, koji imaju direktan ili indirektan kontakt sa djecom sa autizmom. Priručnik sadrži i sličice putem kojih djeca koja nijesu razvila verbalnu komunikaciju imaju mogućnost da komuniciraju.

Svoj doprinos obrazovnom sistemu, dali su samoinicijativno i zaposleni Banke. Oni su pokrenuli akciju „Pokloni knjigu“, kojom su prikupili oko 360 knjiga. Knjige su poklonili  Osnovnoj školi „Vukašin Radunović“ u Beranama.

Societe Generale banka Montenegro, u skladu sa duštveno odgovornim poslovanjem, već godinama učestvuje u akcijama građanske solidarnosti kojima se podstiče duh zajedništva među zaposlenima i pružanje ruke pomoći ranjivim grupama društva. Vrijeme građanske solidarnosti je tradicionalno ispunjeno humanitarnim i volonterskim aktivnostima zaposlenih u Grupi. Ove godine, solidarne aktivnosti su fokusirane na obrazovanje i inkluziju. 

Ekspoziture

Nekretnine

OGLAS - ponuda nekretninaOGLAS - potražnja nekretnina

Kursna lista

  • val. jed. Srednji promjena
  • CHF 1 1.1095
  • GBP 1 0.9034
  • USD 1 1.1215
  • naziv 6m. 3m.
  • EURIBOR -0.36 -0.37