Povodom dana starih šahovski turnir u banci | Societe Generale Montenegro
Subscribe to Syndicate
A+ / A / A-
Naslovnica > Novosti > Povodom dana starih šahovski turnir u banci
Povodom dana starih šahovski turnir u banci

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starih osoba, 1. oktobra, Societe Generale banka Montenegro ugostila je svoje najstarije klijente penzionere i za njih organizovala šahovski turnir u upravnoj zgradi banke.
Osim penzionerima iz tri podgoričke mjesne zajednice, banka je bila domaćin i predstavnicima Šahovskog saveza Crne Gore. Član Saveza, velemajstor i selektor muške šahovske reprezentacije, gospodin Milan Draško, koji se upravo vratio sa šahovske olimpijade u Bakuu, odigrao je ovom prilikom simultanku sa penzionerima.

„Ovaj turnir Societe Generale banka Montenegro organizovala je s namjerom da pokaže brigu i poštovanje dijelu najstarije populacije, kao i u cilju promovisanja šaha kao aktivnosti koja dokazano utiče na razvoj i održavanje umne sposobnosti ne samo mladih, već posebno starijih lica“ – rekao je u ime banke Mile Grbin, direktor Marketinga.

U ime Šahovskog saveza Crne Gore gospodin Radojica Grba, predsjednik Saveza, pozdravio je penzionere i izrazio zadovoljstvo što se na ovaj način ukazuje poštovanje starijim osobama i promoviše značaj šaha u Crnoj Gori. Ispitivanja pokazuju da se uz šah poboljšava pamćenje, sposobnost za rješavanje problema, kao i koncentracija. Redovno igranje šaha poboljšava aktivnost moždanih ćelija i odlaže njihovo starenje.

U Crnoj Gori živi preko 80 000 osoba starijih od 65 godina, a procjenjuje se da će do 2050.godine četvrtina stanovništva u našoj zemlji imati više od 65 godina. Istraživanja pokazuju da su stari u Crnoj Gori osjetljiva grupa i da im zbog problema kao što su loše zdravlje, a često i nemogućnost da brinu sami o sebi, treba posvetiti posebnu pažnju. Societe Generale banka Montenegro je ovom akcijom, željela da pruži svoj doprinos obilježavanju Međunarodnog dana starih.

Ekspoziture

Nekretnine

OGLAS - ponuda nekretninaOGLAS - potražnja nekretnina

Kursna lista

  • val. jed. Srednji promjena
  • CHF 1 1.1095
  • GBP 1 0.9034
  • USD 1 1.1215
  • naziv 6m. 3m.
  • EURIBOR -0.36 -0.37