SOCIETE GENERALE SLAVI 150 GODINA POSTOJANJA | Societe Generale Montenegro
Subscribe to Syndicate
A+ / A / A-
Naslovnica > Novosti > SOCIETE GENERALE SLAVI 150 GODINA POSTOJANJA
SOCIETE GENERALE SLAVI 150 GODINA POSTOJANJA

Societe Generale Banka Montenegro slavi stopedesetogodišnjicu postojanja Societe Generale Grupe.

Prije sto pedeset godina, 4.maja 1864.godine, grupa preduzetnika u Francuskoj osnovala je Societe Generale banku. U Dekretu koji je potpisao Napoleon III, upisano je ime Societe Generale - Opšte društvo za podršku trgovini i industriji Francuske.

Sa ciljem unapređenja ekonomije, Societe Generale Grupa se od samog početka opredijelila za univerzalni bankarski model i to ne samo u Francuskoj, već širom svijeta, za koji se pokazalo da je otporan na sve izazove tokom duge istorije uključujući svjetske ratove, velike ekonomske krize i globalne promjene.

Povodom značajnog jubileja, glavni izvršni direktor Societe Generale banke Montenegro Branka Pavlović izjavila je:

Societe Generale slavi 150 ponosnih godina svog postojanja. Priča o godinama i decenijama koje su za nama nije samo priča o prošlosti: ona pokazuje naš identitet, našu snagu, naše najbolje osobine koje nas vode i u budućnost uz istu onu preduzetničku energiju koju su imali naši osnivači još davne 1864. godine kada je Societe Generale osnovana.

Societe Generale banka je od samog početka bila fokusirana na značajan doprinos ekonomskom razvoju svih zemalja u kojima je bila prisutna. Učestvovali smo u razvoju mnogih uspešnih kompanija i u finansiranju značajnih infrastrukturnih projekata koji simbolizuju moderan svet i koji su obeležili čitave epohe kao što su: Ajfelova kula, Panamski kanal, metro u Parizu, transibirska železnica, Suecki kanal, francuska železnica i mnoge druge.

Danas je Societe Generale Grupa jedna od najvećih finansijskih institucija u Evropi koja svakodnevno opslužuje 32 miliona klijenata u 76 zemalja širom sveta i koja zapošljava 148.000 stručnih i posvećenih ljudi.

Ono što je zapisano u genima Societe Generale Banke jeste poseban odnos sa klijentima. Nastojanje da na svim tržištima gde smo prisutni budemo prepoznati kao banka za primer, banka koja razume i poznaje svoje klijente i koju biraju zbog kvaliteta i posvećenosti njenih zaposlenih, čini nas drugačijim. Klijenti to prepoznaju i nama je drago zbog toga.

Sa svojim zaposlenima, klijentima i saradnicima nastavićemo da zajedno gradimo novu istoriju. Želimo i potrudićemo se da Societe Generale Grupa i Societe Generale Montenegro kao njen deo, i dalje bude jedna globalna, čvrsta, univerzalna banka, sinonim za bankarsku poslovnost i profesionalnost, kojoj i građani i privreda poklanjaju poverenje i u 21 veku.

Ovaj važan jubilej nije jedini razlog za ponos Societe Generale banke Montenegro.

U poslednjih nekoliko godina, uprkos krizi, naša banka u kontinuitetu ostvaruje odlične poslovne rezultate. Rast i razvoj u svim segmentima je potvrđen značajnim rastom tržišnog učešća koje je u nekim kategorijama poraslo sa 6% na čak 14%. Konstantan rast nivoa odobrenih kredita kako privredi tako i građanima iz godine u godinu, najvidljiviji je pokazatelj da Societe Generale značajno doprinosi razvoju ekonomije Crne Gore. Samo u prošloj godini, ovaj rast je iznosio više od 10% u odnosu na prethodnu godinu. U isto vreme, na tržištu smo prepoznati kao konzervativna bankarska institucija koju odlikuje nizak nivo nenaplaćenih kredita. Zbog toga beležimo konstantan i snažan rast poverenja naših klijenata koji se između ostalog ogleda  i u kontinuiranom rastu depozita koji su samo u prošloj godini porasli gotovo 23%, odnosno više od 47 miliona eura. Posle prvog kvartala ove godine možemo sa sigurnošću reći da će se ovaj pozitivan trend nastaviti i 2014. godine i da će to biti još jedna u nizu uspešnih godina sa novim inovativnim proizvodima na našem tržištu koji su odlično prihvaćeni na tržištu, kao što je plaćanje računa putem SMS poruka ili kartice kojima se kupovina obavlja na rate. Time se još čvršće pozicioniramo kao banka koja predstavlja čvrst i stabilan oslonac i građanima i privredi naše zemlje. Upravo onako kako su se osnivači Societe Generale banke obavezali Dekretom davne 1864.godine »

Tokom 2014.godine, Societe Generale će širom svijeta obilježavati svoju stopedesetogodišnjicu brojnim događajima i aktivnostima.

Predsjednik i glavni izvršni direktor Grupe Frederic Oudea izjavio je povodom proslave jubileja:

 „Naših 150 godina poslovanja ostvarili smo uz pomoć preduzetničkog duha, inovacija kao i timskog duha, koji predstavljaju DNK Societe Generale Grupe. Ove istorijske prednosti su moćan pokretač razvoja i pomažu nam da ostanemo čvrsti i stabilni u izazovnim vremenima: malo je banaka koje su same napravile istoriju dugu 150 godina. Naša vizija, u čijem centru je odnos sa klijentima, vodi nas kroz promjene koje se dešavaju na svim tržištima na kojima poslujemo. Ovaj 150.rođendan je prilika za sve nas da, crpeći snagu iz naših korijena, sagledamo mjesto naše banke u budućnosti i modernizacijom poslovanja izgradimo bankarstvo sjutrašnjice… »  

 

Ekspoziture

Nekretnine

OGLAS - ponuda nekretninaOGLAS - potražnja nekretnina

Kursna lista

  • val. jed. Srednji promjena
  • CHF 1 1.1214
  • GBP 1 0.8921
  • USD 1 1.1234
  • naziv 6m. 3m.
  • EURIBOR -0.26 -0.32