Slike Matana Vukčevića u prostoru za umjetnost | Societe Generale Montenegro
Subscribe to Syndicate
A+ / A / A-
Naslovnica > Novosti > Slike Matana Vukčevića u prostoru za umjetnost
Slike Matana Vukčevića u prostoru za umjetnost

U prostoru za umjetnost, u upravnoj zgradi Societe Generale banke Montenegro, otvorena je izložba Matana Vukčevića, mladog crnogorskog umjetnika.

Izložbu čini trinaest radova u tehnikama ulja na platnu, kombinovanim tehnikama - akrilik i pastel na platnu, kao i originalni akvareli. 

Prilikom otvaranja nove izložbe, o svojim radovima i slikanju uošte, umjetnik je izjavio:

„Sva ljepota života me pokreće, pa zato i slikam o životu. Diplomirao sam na temu "Unutrašnje ispred spoljašnjeg" i tom temom sam se predstavio na samostalnim izložbama. Sami naziv govori da me je to unutrašnje stanje čovjeka inspirisalo i zainteresovalo, ono me jako privlači... Ono što nosimo unutra to smo mi: harizma, energija, emocija... najbitnije stvari koje čine svijet i koje ga pokreću... Osim ove teme, gdje dominiraju apstraktno ekspresivni portreti, interesujem se za temu pejzaža koje radim na apstraktno-ekspresivan način. Inspiraciju pejzaža sam našao u našim krajevima i predstavio sam ih na svoj način, onako kako ih ja doživljavam. U okviru ove postavke predstavio sam i radove sa izložbe "Slađa bez šećera". Naziv „Slađa bez šećera“ možda odmah asocira na kafu, ali meni je inspiracija bila žena. Ideja mi je bila da povežem kafu sa ženom pa sam tako uradio aktove žena u tehnici akvarela, a kao materijal sam koristio kuvanu kafu.“

Matan Vukčević rođen je 1989.godine u Podgorici. Studirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju gdje je i diplomirao 2015. godine u klasi profesora Dragana Karadžića na odsjeku za slikarstvo.

Projekat Prostor za umjetnost namijenjen je mladim stvaraocima, radi afirmacije njihovih novih ideja i podrške u daljem stvaralačkom radu, a započet je kao akcija građanske solidarnosti na globalnom nivou Societe Generale Grupe.

Banka će i dalje nastojati da podržava promociju umjetnika i prodaju izložbenih radova kroz svoje kanale komunikacije i na korporativnim profilima društvenih mreža Facebook i Twitter.

Ekspoziture

Nekretnine

OGLAS - ponuda nekretninaOGLAS - potražnja nekretnina

Kursna lista

  • val. jed. Srednji promjena
  • CHF 1 1.1095
  • GBP 1 0.9034
  • USD 1 1.1215
  • naziv 6m. 3m.
  • EURIBOR -0.36 -0.37