Slike Srđana Ilinčića u prostoru za umjetnost | Societe Generale Montenegro
Subscribe to Syndicate
A+ / A / A-
Naslovnica > Novosti > Slike Srđana Ilinčića u prostoru za umjetnost
Slike Srđana Ilinčića u prostoru za umjetnost

U prostoru za umjetnost, u upravnoj zgradi Societe Generale banke Montenegro, otvorena je izložba mladog crnogorskog umjetnika, magistra slikarstva, Srđana Ilinčića.

Izložbu čini deset slika koje, prema riječima umjetnika, spadaju u oblast apstraktnog ekspresionizma: „Njihova forma i sadržaj se ne pozivaju na prirodu. Svaka sličnost sa detaljima iz prirode je slučajna i nalazi se isključivo u oku posmatrača. Uporište ovih djela je u spletu emocionalnih i psihičkih stanja prevedenih u likovni jezik kroz boju, liniju, površinu, mrlju, ritmove. Paleta je sažeta na crvenu, crnu, bijelu i sivu. Boje se međusobno miješaju tek na platnu po principu transparentnosti ili u oku posmatrača na osnovu  učestalosti, veličine i broja fleka, mrlja i linija. Intenzivna i čista boja mijenja valerske vrijednosti i prelazi iz gustih pastuoznih poteza u senzibilne lazurne u mat ili lak finišu.“

Srđan Ilinčić rođen je u Podgorici 1978.godine. Dobitnik je Nagrade za slikarstvo Fakulteta likovnih umjetnosti 2001.godine i predaje stručno teorijske predmete u Srednjoj likovnoj školi „Petar Lubarda“ na Cetinju. 

Projekat Prostor za umjetnost namijenjen je mladim stvaraocima, radi afirmacije njihovih novih ideja i podrške u daljem stvaralačkom radu, a započet je kao akcija građanske solidarnosti na globalnom nivou Societe Generale Grupe.

Banka će i dalje nastojati da podržava promociju umjetnika i prodaju izložbenih radova kroz svoje kanale komunikacije i na korporativnim profilima društvenih mreža Facebook i Twitter.  

Ekspoziture

Nekretnine

OGLAS - ponuda nekretninaOGLAS - potražnja nekretnina

Kursna lista

  • val. jed. Srednji promjena
  • CHF 1 1.1095
  • GBP 1 0.9034
  • USD 1 1.1215
  • naziv 6m. 3m.
  • EURIBOR -0.36 -0.37