U prostoru za umjetnost podrška pisanoj riječi | Societe Generale Montenegro
Subscribe to Syndicate
A+ / A / A-
Naslovnica > Novosti > U prostoru za umjetnost podrška pisanoj riječi
U prostoru za umjetnost podrška pisanoj riječi

U prostoru za umjetnost u upravnoj zgradi Societe Generale banke Montenegro, u kojoj je trenutno u toku izložba akademskog slikara Srđana Ilinčića,  uručena je danas vrijedna donacija prvoj mobilnoj biblioteci u Crnoj Gori – INFOBUS-u.

Biblioteka na točkovima, koja svakodnevno obilazi bjelopoljska prigradska naselja, sela i zaseoke, postala je zahvaljujući Societe Generale banci Montenegro bogatija za preko 70 naslova pisanih od strane francuskih autora i prevedenih na crnogorski jezik. Putopisi, istorijske knjige, knjige o Crnoj Gori, njenim prirodnim ljepotama i prošlosti, zahvaljujući banci i pokretnoj biblioteci postale su dostupne vjernim bjelopoljskim čitaocima.

Ideju o INFOBUS-u, prvoj pokretnoj biblioteci u Crnoj Gori, pokrenulo je Društvo bibliotekara Crne Gore. Postoji oko trideset punktova na kojima Infobus zastane i svojim već redovnim čitaocima omogući da uživaju u svijetu knjiga. U skladu sa svojom društveno odgovornom praksom, banka je odlučila da obogati fond ove biblioteke vrijednim knjigama i da ih učini dostupnim svim ljubiteljima pisane riječi. 

Donacija je uručena Direktoru centra za kulturu u Bijelom Polju gospodinu Abazu Dizdareviću i gospodinu Edinu Smailoviću koji su u ime zaposlenih u Narodnoj biblioteci, kao i u ime čitalaca izrazili zahvalnost na vrijednoj donaciji koja će obogatiti fond knjiga na radost svih korisnika.

Ekspoziture

Nekretnine

OGLAS - ponuda nekretninaOGLAS - potražnja nekretnina

Kursna lista

  • val. jed. Srednji promjena
  • CHF 1 1.1214
  • GBP 1 0.8921
  • USD 1 1.1234
  • naziv 6m. 3m.
  • EURIBOR -0.26 -0.32