Donacijom banke opremljena ambulanta za fizijatriju i rehabilitaciju Instituta za bolesti djece | Societe Generale Montenegro
Subscribe to Syndicate
A+ / A / A-
Naslovnica > Novosti > Donacijom banke opremljena ambulanta za fizijatriju i rehabilitaciju Instituta za bolesti djece
Donacijom banke opremljena ambulanta za fizijatriju i rehabilitaciju Instituta za bolesti djece

Predsjednik Odbora direktora Societe Generale banke Montenegro, g. Milorad Katnić i izvršni direktor za komercijalne poslove i zamjenik glavnog izvršnog direktora g. Radule Raonić, obišli su sa direktoricom Klničkog centra Crne Gore (KCCG) Zoricom Kovačević, medicinskom direktoricom doc. dr Snežanom Raspopović, direktoricom Instituta za bolesti djece (IBD) dr Sonjom Milašinović i fizijatrom dr Milenom Adžić ambulantu za fizijatriju i rehabilitaciju Instituta za bolesti djece čije opremanje je omogućeno donacijom banke u vrijednosti 20 000 eura.

Societe Generale banka Montenegro, kao društveno odgovorna kompanija, posebnu pažnju posvećuje projektima koji su od značaja za dobrobit svih građana Crne Gore, a jedan od prioriteta u njenom društvenoodgovornom djelovanju jeste unapređenje zdravstvenog sistema i podrška stvaranju boljih uslova liječenja i boravka u zdravstvenim institucijama. 

Predsjednik Odbora direktora banke, g. Milorad Katnić iskazao je zadovoljstvo realizovanom donacijom.

„Zadovoljstvo nam je što kroz naše redovne donacije možemo da pomognemo Kliničkom centru Crne Gore, kao najvećoj zdravstvenoj instituciji u zemlji, u njihovoj misiji pružanja njege i liječenja naših građana. Zdravlje svih stanovnika Crne Gore, a posebno najmlađih članova našeg društva treba da bude prioritet i zbog toga se nadamo da će i ova donacija banke doprinijeti tom cilju“, rekao je g. Katnić zahvaljujući se na saradnji sa KCCG i menadžmentom ove ustanove.

“Najprije želim da se zahvalim na saradnji koju imamo sa Kliničkim centrom Crne Gore. Želim da se zahvalim direktorici Kovačević i doktorima, ne samo na našoj dobroj saradnji, već zato što su na usluzi pacijentima. Mi smo opredijeljeni, kao banka, da dio svog profita izdvajamo za one oblasti za koje vjerujemo da su najznačajnije za društvo. U prvom redu su to zdravstvena zaštita i obrazovanje. Ovo je naš pokušaj i skroman doprinos da pomognemo razvoju zdravstvenog sektora i unapređenju zdravstvene zaštite. Vrlo smo srećni da je novac utrošen za Odeljenje fizijatrije, za najmlađe pacijente, i da možemo danas da vidimo da je to urađeno racionalno, efikasno i optimalno za kratko vrijeme i da su mališani koji će ovdje imati njegu dobili jako dobre uslove”, kazao je g. Katnić koji je iskoristio priliku da pozove i druge da slijede njihov primjer.
Koristimo priliku, ne da promovišemo našu banku koja redovno podržava ovakve aktivnosti, već i da pozovemo druge, naše klijente i druge velike kompanije da budu društveno odgovorne i da dio svog profita izdvajaju za ove oblasti koje su stvarno prioritet za društvo i naše građane” izričit je g. Katnić, zahvaljujući se i zaposlenima u banci koji, ne samo kroz izdvajanje dijela profita, već i kroz svoje individualne aktivnosti i akcije podržavaju zdravstveni sektor i sektor obrazovanja u Crnoj Gori.

Direktorica Kovačević je g. Katniću uručila zahvalnicu kao znak sjećanja da su, kako je kazala, uradili dobro djelo.

“Meni je samo ostalo da se zahvalim našim prijateljima iz banke koji su po ko zna koji put izašli u susret. Mislim da su sredstva uložili na pravi način i na pravo mjesto. Malo je trebalo da se dogovorimo, par minuta, da njihova sredstva kao društveno odgovorne firme uključimo u Dječiju bolnicu jer je kao naš prioritet, kao menadžmenta Kliničkog centra, bio u fokusu Institut za bolesti djece i u pogledu opreme, donacija i edukacije”, kazala je ovim povodom direktorica Kovačević.
“ Svakodnevno smo na tom fonu, da sve što je potrebno Institutu za bolesti djece obezbijedimo u što kraćem roku. Ja želim da se zahvalim na saradnji koju imamo, na ispomoći, na razumijevanju i nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti da se dogovaramo i za još važnije stvari, izgradnju kapitalnih objekata koje namjeravamo da radimo tokom ove i naredne godine”, rekla je Kovačević navodeći da je KCCG u minuloj godini imao blizu dva miliona donacija. Ona je iskazala uvjerenje da će KCCG i u ovoj godini imati veliki broj donacija i da će i dalje biti usmjeravane za Institut za bolesti djece. 

*ovaj tekst je izvod iz saopštenja Kliničkog centra Crne Gore

Ekspoziture

Nekretnine

OGLAS - ponuda nekretninaOGLAS - potražnja nekretnina

Kursna lista

  • val. jed. Srednji promjena
  • CHF 1 1.1095
  • GBP 1 0.9034
  • USD 1 1.1215
  • naziv 6m. 3m.
  • EURIBOR -0.36 -0.37