Umjesto kupovine osmomartovskih poklona banka donirala sredstva u humanitarne svrhe | Societe Generale Montenegro
Subscribe to Syndicate
A+ / A / A-
Naslovnica > Novosti > Umjesto kupovine osmomartovskih poklona banka donirala sredstva u humanitarne svrhe
Umjesto kupovine osmomartovskih poklona banka donirala sredstva u humanitarne svrhe

Societe Generale banka Montenegro i ove godine je umjesto kupovine osmomartovskih poklona novčana sredstva donirala u humanitarne svrhe. U banci je kao i ranijih godina organizovano glasanje svih žena zaposlenih u banci, a donacija je odlukom njihovih glasova uplaćena organizaciji „DOM NADE“ koja pomaže maloljetnim majkama koje su iz različitih razloga odbačene od svoje matične porodice.

Mlade djevojke, koje su zbog trudnoće i porođaja odbačene od primarne porodice i koje često trpe nasilje, svoje utočište mogu pronaći u prihvatilištu NVO „Dom nade“ koja je jedina organizacija ove vrste na teritoriji Crne Gore i koja se bavi problemima neudatih majki s djecom. 

Donacija, u vrijednosti od 2.000 eura, pomoći će NVO „Dom nade“ da poboljša uslove u prihvatilištu za mlade majke kojima često osim smještaja nedostaju i obuća i odjeća, kao i pravna i psihološka pomoć, iako se u prihvatilištu svesrdno trude da im sve to obezbijede. 

Uz veliki trud volontera ove organizacije većina djevojaka koje su boravile u prihvatilištu ipak nije ostavila svoje dijete u dom, već su se vratile u biološke porodice, nastavile prekinuta školovanja, završile fakultete, zaposlile se ili se kasnije udale za biološke očeve svoje djece, i nastavile sa porodičnim i društvenim angažovanjem. 

Nadamo se da će i ova donacija banke doprinijeti srećnom ishodu i budućih sličnih životnih situacija.

Societe Generale banka Montenegro će i u narednim godinama nastaviti da Međunarodni Dan žena obilježava donacijom i društveno odgovornim aktivnostima kojima nastoji da se poboljša položaj žena i djece u crnogorskom društvu. 

 

Ekspoziture

Nekretnine

OGLAS - ponuda nekretninaOGLAS - potražnja nekretnina

Kursna lista

  • val. jed. Srednji promjena
  • CHF 1 1.1095
  • GBP 1 0.9034
  • USD 1 1.1215
  • naziv 6m. 3m.
  • EURIBOR -0.36 -0.37